Θεοδωρίδου: Να γίνει με μεγάλη προσοχή ο εμβολιασμός στα παιδιά

από fimotro

Με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του κορονοϊού, όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Συγκεκριμένα αναφερόμενη στις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εμβολιασμό παιδιών, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι μικρός αλλά ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός τους.

Εν συνεχεία αναφερόμενη στον εμβολιασμό των παιδιών και στο εμβόλιο της Pfizer έχει τεθεί προς έγκριση για τις ηλικίες 12 – 15 στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως είναι πολύ διαφορετικό πράγμα η έγκριση ενός εμβολίου από την υιοθέτηση του εμβολίου για εμβολιασμό σε παιδιά. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως, όπως ακριβώς και ισχύει και με τους ενήλικες οι εμβολιασμοί στα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωτικοί. Επομένως, όπως τόνισε δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι γονείς ενώ υπογράμμισε πως στην Επιτροπή Εμβολιασμών τα περισσότερα μέλη είναι παιδίατροι με ιδιαίτερες ευαισθησίες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα