Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο

από fimotro

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο! Υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων διαδίδουν και γράφουν τέτοια πράγματα! Ο κόσμος θέλει ασφάλεια. Οι ακυρώσεις παραμένουν ως είχαν», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης απάντησε στο πλαίσιο ερώτηση του βουλευτή του Μέρα25, Κρ. Αρσένη- πως η τουριστική κίνηση στο νησί που πλήττεται το κορωνοϊό δεν κινδυνεύει από το τοπικό lockdown, καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι ακυρώσεις.

Ωστόσο, ο Χάρης Θεοχάρης αναγνώρισε πως η κατάσταση παγκοσμίως είναι δύσκολη λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δ’ γεγονός που επιβεβαιώνεται και στις υπόλοιπες χώρες. Όπως μάλιστα σημείωσε υπήρξε αδυναμία στη μεταφορά ακτοπλοϊκώς των θετικών στον κορωνοϊό.

«Ζητήσαμε από τους γιατρούς να μας προτείνουν μια μεθοδολογία που θεραπεύει και διορθώνει και το κάνουμε. Ο κόσμος θέλει τήρηση των των μέτρων όσο πιο αυστηρά γίνεται. Οι τουρίστες όταν δεν βλέπουν τήρηση μέτρων το επισημαίνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εύκολο! Δεν είναι εύκολο! Είμαστε από πάνω και κάνουμε ότι χρειάζεται! Βάζουμε κάθε βδομάδα περισσότερα ξενοδοχεία καραντίνας. Να μην αυξάνει η πίεση στο σύστημα υγείας και αυτό συμβαίνει».

Θεοχάρης: Δεν φοβόμαστε να πάρουμε δύσκολα μέτρα όταν χρειάζεται

«Η ασφάλεια είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε ακόμη ο κ. Θεοχάρης, αναφερόμενος στην διαχείριση της πανδημίας σε τουριστικούς προορισμούς. Υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να τηρηθούν τα μέτρα» και πως πρώτη της προτεραιότητα είναι «η υγεία των πολιτών και δεν φοβόμαστε να πάρουμε δύσκολα μέτρα». Σε ό,τι αφορά δε, τη Μύκονο, «δεν υπάρχουν περισσότερες ακυρώσεις απ’ ό,τι υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες».

Ο υπουργός Τουρισμού, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που αφορούσε το ναυάγιο της Ζακύνθου, σχολίασε σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό, ότι «η διασφάλιση της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς δεν γίνεται τυχαία, αλλά με καθημερινή δουλειά. Είμαστε συνεχώς από πάνω και αξιολογούμε μια δυναμική κατάσταση λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα». Σημείωσε ότι «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ και σε κανένα ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν εύκολο». Συνεργαζόμαστε, είπε, «με την γενική γραμματεία Προστασίας του Πολίτη και όπου χρειάζεται βάζουμε κάθε εβδομάδα και περισσότερα ξενοδοχεία καραντίνας».

Ο υπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο τουρισμός είναι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων, λέγοντας πως αυξήσεις κρουσμάτων έχουμε και στις ΗΠΑ και σε χώρες που, είτε είναι όλοι εμβολιασμένοι, όπως το Ισραήλ, ή έχουν κλείσει τα σύνορά τους, ή ακόμα δεν είναι καν τουριστικές χώρες». Αύξηση κρουσμάτων, είπε, έχουμε «σε όλο τον πλανήτη» και «οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα, μια πανδημία μέσα στην πανδημία».

Ο ίδιος αναγνώρισε πως πραγματικά υπήρξε μια αδυναμία που εντοπίσθηκε το προηγούμενο διάστημα, στο «να μπορέσουμε να μεταφέρουμε μέσω της ακτοπλοΐας με ασφάλεια τους ανθρώπους που έβγαιναν θετικοί στα τεστ» και γι’ αυτό «ζητήσαμε από τους γιατρούς να μας προτείνουν μια μεθοδολογία – και πλέον το θεραπεύουμε, το διορθώνουμε».

Μιλώντας, όπως είπε, «τουριστικά και όχι πολιτικά», ανέφερε πως «ο κόσμος είναι αυτός που μας λέει ότι θέλει σωστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων», προσθέτοντας πως «οι τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας, όταν δεν βλέπουν την τήρηση μέτρων το επισημαίνουν σε αναρτήσεις τους σε διεθνείς ιστοσελίδες». Συνεπώς, τόνισε, «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα» και «αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα