Θάνατος τριών παιδιών: Στο μικροσκόπιο οι ιατρικοί φάκελοι Μαλένας και Ιριδας

από fimotro

Την άκρη του νήματος στην απίστευτη υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα επιχειρούν να βρουν οι εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές. Αν και η υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας έχει ήδη αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια, η οποία προσωποποιήθηκε στη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, παραμένουν ανοιχτές οι υποθέσεις των θανάτων της 3,5 ετών Μαλένας και της 7 μηνών Ιριδας.

Οι εισαγγελείς Απόστολος Ανδρέου και Αντώνης Ελευεθεριάνος έχουν αναλάβει να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ αυτής της ιστορίας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Εχουν αναθέσει την προανάκριση σε έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, έχουν ήδη λάβει τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων. Την ίδια στιγμή, οι δύο εισαγγελείς μελετούν τους ιατρικούς φακέλους, ποιοι γιατροί ενεπλάκησαν στις δύο υποθέσεις, αλλά και τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν από εδώ και πέρα, ώστε να προχωρήσει η έρευνα. Τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος Απριλίου, ενώ, αν και αυτοί οι θάνατοι αποδοθούν σε εγκληματική ενέργεια, θα οδηγηθούν στην ίδια ανακρίτρια για συνανάκριση, εφόσον δεν έχει ήδη ολοκληρώσει το έργο της.

Κεταμίνη

Μπορεί για την υπόθεση της Μαλένας η μήνυση των Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη για ιατρική αμέλεια να είχε μπει στο αρχείο, όμως πλέον όλα θα ερευνηθούν υπό άλλο πρίσμα, μετά την εύρεση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα σε ποσότητα που θα μπορούσε να σκοτώσει -όπως εξηγούν οι γιατροί- ακόμη κι έναν ελέφαντα. Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχει μπει και ο θάνατος της μόλις λίγων μηνών Ιριδας, ο οποίος μετά την επαναξιολόγησή του κρίνεται ότι ίσως φωτίσει την πολύπλοκη υπόθεση.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία έχει ήδη στα χέρια της την εισαγγελική παραγγελία που αριθμεί αρκετές σελίδες και έχει προχωρήσει στην αναψηλάφηση των ιατρικών φακέλων. Οπως φαίνεται, δύο είναι τα σημεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Το ένα αφορά στο πανάκι με τα σημάδια αίματος που βρέθηκε στην κούνια της Ιριδας, αλλά και η εκδορά στο εσωτερικό του στόματός της. Στην έκθεσή της, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή, είχε αποδώσει τον θάνατο του βρέφους σε πνευμονικό οίδημα και σε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αγενεσία φλεβοκόμβου. Η ίδια, πάντως, είχε προχωρήσει σε ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων του βρέφους διαπιστώνοντας αλλοιώσεις συμβατές με υποξυγοναιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα