Θάνατος τριών παιδιών: Καμία ένδειξη για κληρονομικό νόσημα

από fimotro

Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε από ειδικούς

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News του MEGA, ο γονιδιακός έλεγχος δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να είχε κληρονομηθεί στα τρία αδικοχαμένα παιδιά.

Οι επιστήμονες ήλεγξαν περίπου 1.000 γονίδια για να βγάλουν το συμπέρεσμα αυτό, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί επισήμως. Οι ερευνητές εξέτασαν γονίδια τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.

Οι έρευνες έγιναν σε δύο στάδια, αφού πρώτα μελετήθηκαν 190 γονίδια και στη συνέχεια ακόμα 800. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών.

Για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στην εκπομπή του MEGA και ο ο παθολόγος – κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας, ο οποίος αναφέρθηκε στα φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στον οργανισμό ενός ανθρώπου.

Όπως σημείωσε, «από τη στιγμή που κάποιος γιατρός δεν του χορήγησε κάποιο φάρμακο, το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στο θάνατο αλλά στη θεραπεία, το να χορηγηθεί εξωγενώς από κάποιο τρίτο άτομο κάποιο φάρμακο που να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου, μπορεί να γίνει».

«Αλλά και πάλι θα ήταν ανιχνεύσιμο άμεσα στις εξετάσεις που γίνονται στα τοξικολογικά εργαστήρια» συμπλήρωσε ο κ. Σπαντιδέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα