Θαλασσοπόροι – εξερευνητές οι δύο Λαρισσαίοι επιχειρηματίες!

από fimotro

Τον πανελλήνιο θαυμασμό κέρδισαν και δικαιολογημένα οι δυο Λαρισσαίοι επιχειρηματίες, Αχιλλέας Νταβέλης και Γιάννης Τσερέπας, για την ίδρυση εργοστασίου υγειονομικών μασκών στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Γράφει ο Γιάννης Τασσιόπουλος

Οι δυο επιχειρηματίες έχοντας, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, και την αμέριστη στήριξη της πολιτείας, πέτυχαν το απίστευτο, το ακατόρθωτο για τους περισσότερους. Να εφαρμόσουν σε χρόνο- ρεκόρ το σχέδιο τους. Μέσα σε δύο μήνες πέτυχαν να αγοράσουν τα μηχανήματα, να τα μεταφέρουν από την Κίνα στην Ελλάδα, να πάρουν όλες τις απαραίτητες άδειες, να το εγκαταστήσουν και να είναι έτοιμοι σε λίγες ημέρες να το λειτουργήσουν.

Το εγχείρημα τους λόγω των ειδικών επικίνδυνων και απρόβλεπτων οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε, μοιάζει με εκείνο των θαλασσοπόρων – εξερευνητών. Μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικός ο παραπάνω χαρακτηρισμός, αλλά δεν είναι, αν προχωρήσετε τη σκέψη σας πέρα από την πρώτη ανάλυση. Την ανάλυση που καταλήγει στο εύκολο συμπέρασμα, το οποίο, λέει: «Έξυπνη κίνηση. Θα τα κονομήσουν».

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, οφείλουμε να δούμε το σύνολο της εικόνας και όχι ένα μέρος της, από την κίνηση των δύο επιχειρηματιών.

Πρώτον: Έξυπνη κίνηση είναι, αφού το εργοστάσιο με τις μάσκες έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική αγορά και όχι μόνο. Το αν θα τα «κονομήσουν» οι δυο επιχειρηματίες, όπως λέγεται από τους θαυμαστές τους και μη, πρέπει να περάσει καιρός για να εκτιμηθεί η απόδοση της κίνησης τους. Μακάρι να κερδίσουν, γιατί αυτό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα κάθε επένδυσης. Προς το παρόν οι δύο επιχειρηματίες καλούνται να ταξιδέψουν σε μια βαθιά και τρικυμιώδη θάλασσα. Γι’ αυτό μοιάζουν με θαλασσοπόρους εξερευνητές.

Δεύτερον: Αποδείχθηκε μέσα από την κίνηση των δύο συνεταίρων ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν διστάζουν να ρισκάρουν, μπορούν να κάνουν το αδύνατο. Όταν, μάλιστα, έχουν την συμπαράσταση της πολιτείας, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορούν να κάνουν θαύματα!!!

Τρίτον: Η ίδρυση του εργοστασίου με τις μάσκες δίνει ένα ξεκάθαρο σήμα για τη στροφή, που πρέπει να κάνει η χώρα στην παραγωγή.

Οι δύο επιχειρηματίες έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ κι εμπρός. Το δρόμο, που αν το βαδίσουμε συντεταγμένα ως κοινωνία, θα βαδίσουμε με ασφάλεια προς το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα