Θα συντριβεί στις κάλπες ο Τσίπρας, εάν δεν αλλάξει πρόσωπα και κόμμα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η αντιδεξιά ρητορική δεν περνάει πλέον στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους

Είναι διαπιστωμένο πλέον. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας, πρέπει να αλλάξει όλη την φυσιογνωμία του, να αποκτήσει κεντρώα χαρακτηριστικά και να απαλλαγεί από το αντιδεξιό σύνδρομο, για το οποίο κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να πείσει μαζικά τους ψηφοφόρους. Ελάχιστους πλέον πείθει η αντιδεξιά ρητορική. Κάποιους που επί χρόνια ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ και μερικοί ακόμα που έχουν μείνει στον εμφύλιο πιστεύοντας ότι με τα ίδια χαρακτηριστικά κινείται η σημερινή πολιτική ζωή του τόπου.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ όλες οι τελευταίες  εκλογές κρίνονται στον χώρο του κέντρου. Στο κέντρο θα κριθούν και οι επόμενες εκλογές. Στο κέντρο στο οποίο κάνει… περίπατο η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι ο παρωχημένος αριστερός λόγος του Τσίπρα δεν συγκινεί κανένα μετριοπαθή πολίτη αυτής της χώρας.

Ο Τσίπρας μετά τις λογικές πίστεψε στη λογική του ώριμου φρούτου. Πίστεψε δηλαδή ότι νομοτελειακά θα έχει φθορά η κυβέρνηση και ότι την φθορά αυτή θα την εισέπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πίστεψε γι αυτό και έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις και θα αποτύχει και στις εκλογές. Ο πολιτικός του λόγος συγκινεί μόνο τους σκληρούς ΣΥΡΙΖΑίους και μερικούς παλαιοΠΑΣΟκους που ζουν ακόμα με τις αναμνήσεις της δεκαετίας του ’80.

Όλα αυτά συνθέτουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό που δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα σκηνικό που δείχνει την υπεροχή της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη γιατί πολύ απλά ο Τσίπρας δεν έχει αναδείξει νέα πρόσωπα, δεν μπόρεσε να αλλάξει το κόμμα του, δεν εμφάνισε τίποτα καινούργιο ως ιδέα από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, γενικά δείχνει κολλημένος στα κομματικά σχοινιά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να διεισδύσει στον μεσαίο χώρο.

Εάν ο Τσίπρας, δεν αναδείξει νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέο πρόγραμμα και εάν δεν καταργήσει την αντιδεξιά ρητορική, όχι μόνο θα χάσει τις επόμενες εκλογές αλλά θα συντριβεί με μεγαλύτερη διαφορά από τις προηγούμενες κάλπες. Να προσεύχεται να μην του προκύψουν πρόωρες εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο. Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα αποστρατευθεί πολιτικά πολύ σύντομα…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα