Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ξεκινώ τις κεντρικές παρεμβάσεις μου από την Πάτρα, με μια ομιλία για το «κλειδί» της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και «κλειδί» για την επόμενη μέρα της χώρας: Την ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ , μιλώντας στην Πάτρα με θέμα την ανάπτυξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως ο ίδιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην περιφέρεια Αχαϊας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως η επαφή του με τους Έλληνες πολίτες τον έκανε να αποφασίσει έναν διαφορετικό εκλογικό αγώνα. «Με λιγότερα συνθήματα και φωνές και περισσότερες προτάσεις. Όμως, με μεγάλο πάθος για να γυρίσουμε, επιτέλους, σελίδα στον τόπο. Με άλλα λόγια, αν κάποιες εκλογές, παλαιότερα, είχαν αποκληθεί εκλογές “του καναπέ”, αυτές της 7ης Ιουλίου πρέπει να γίνουν οι εκλογές “του μυαλού και της ευθύνης”», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για κρίσιμες εκλογές «η τελική έκβαση των οποίων θα εξαρτηθεί απόλυτα από την κινητοποίηση και την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Γιατί σε καμία εκλογή δεν υπάρχει προεξοφλημένο αποτέλεσμα. Στις εκλογές δεν μετρούν οι δημοσκοπήσεις, μετρά μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν αυτοί που έφτασαν και ψήφισαν στην κάλπη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε πως θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα. «Η αγάπη μου για την Πάτρα, για την Αχαΐα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό και επέλεξα να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στην Αχαΐα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Πάτρα, υποστήριξε πως η πόλη «αντιπροσωπεύει όλα όσα μας δίδαξε το χθες και όσα μας απασχολούν σήμερα»:

«Την επιχειρηματική πρωτοπορία που συμβολίζει αυτός ο χώρος»
«Την επιχειρηματική πρωτοπορία που συμβολίζει αυτός ο χώρος»
«Το Πανεπιστήμιο της έρευνας και της γνώσης»
«Το μεγάλο λιμάνι».

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός «επανέλαβε όλα όσα οι πολίτες απέρριψαν παταγωδώς πριν δύο μόλις εβδομάδες. Δεν είχε τίποτε καινούριο να πει. Είναι δε τέτοια η φτώχεια τους ώστε τις περισσότερες τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, και συνέχισε λέγοντας: «Κατασκευάζουν μία Ν.Δ. που υπάρχει μόνο στην προπαγάνδα τους και βάζουν ψέματα και στο δικό μου στόμα μήπως και παραπλανήσουν κάποιον ανύποπτο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν μια απόδειξη της ωριμότητας του ελληνικού λαού. «Οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε επίσης τις παροχές που ανακοίνωσε και ψήφισε η κυβέρνηση «προσφορές της τελευταίας στιγμής», για να «εξαγοραστεί η ψήφος» των πολιτών.

Το σχέδιο της ΝΔ για την ανάπτυξη

Αναπτύσσοντας το αναπτυξιακό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης, αφού άφησε αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως η χώρα έχει δύο επιλογές, ή το δρόμο της υπερφορολόγησης ή το δρόμο της μείωσης φόρων για να έρθουν οι επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η χώρα:

«Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε: Φόροι, φόροι και πάλι φόροι ώστε να παράγονται τεράστια πλεονάσματα από τον στραγγαλισμό της οικονομίας και της μεσαίας τάξης. Έτσι, όμως, ο εθνικός πλούτος όλο και μειώνεται. Και όταν η συρρίκνωση συνεχίζεται, οι πολίτες φυτοζωούν με σποραδικά επιδόματα. Το χρέος παραμένει βουνό. Η χώρα βυθίζεται διαρκώς στην εξάρτηση. Είναι το καθοδικό σπιράλ της στασιμότητας και της μιζέριας».

«Η δεύτερη επιλογή είναι το σχέδιο της ΝΔ: Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και πρόσθετα δημόσια έσοδα απ’ τη φορολόγηση των κερδών».

Εξηγώντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το πώς θα έρθουν οι επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε τέσσερις τρόπους, οι οποίοι συνοψίζονται στη μείωση φόρων, στη σάρωση των εμποδίων, το φιλικό προς τους επενδυτές κράτος και με αποκατάσταση της ρευστότητας:

«Πρώτον, με μείωση των φόρων ώστε να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα. Και οι τομείς που προσφέρονται εδώ είναι πολλοί: απ’ τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία και την Αγροδιατροφική αλυσίδα έως τις Μεταφορές. Και από την Ενέργεια, τη μεταποίηση και τις Υπηρεσίες μέχρι τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.
Δεύτερον, με την απελευθέρωση απ’ τα γρανάζια της γραφειοκρατίας: Η ηλεκτρονική υπογραφή καθιερώνεται για πολίτες και επιχειρήσεις. Οι αδειοδοτήσεις θα πάψουν να σέρνονται από γραφείο σε γραφείο, καθώς θα έχουν ρητές προθεσμίες και θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Ενώ σε περίπτωση προσφυγών, οι υποθέσεις επενδύσεων θα εκδικάζονται γρήγορα σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων. Αλλά χρειάζεται και πολιτική βούληση.
Τρίτον, το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε, βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.
Τέταρτον, με αποκατάσταση της ρευστότητας. Αυτή θα αποκατασταθεί μαζί με την εμπιστοσύνη. Ήδη βλέπετε όλοι πως οι προσδοκίες των αγορών για μια καλύτερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Τάση που αν διατηρηθεί κι ενισχυθεί θα μειώσει ευθέως και τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις φέρνουν πρωτίστως καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Επίσης, όπως υπογράμμισε μια πετυχημένη επένδυση πυροδοτεί την πρόοδο σε όλη την περιοχή. «Κινεί την ευρύτερη αγορά και παράγει εισόδημα για δεκάδες επαγγέλματα», ανέφερε.

Συνεχίζοντας τόνισε πως «οι επενδύσεις φέρνουν φόρους υπέρ του Δημοσίου. Χρήματα, δηλαδή, για τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους δασκάλους και τους καθηγητές στα σχολεία. Και για τους αστυνομικούς στις συνοικίες. Προσθέτουν, όμως, κι έσοδα στο Ασφαλιστικό Σύστημα από τις εισφορές των εργαζόμενων, ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις».

Κίνητρα προς τους εργοδότες για καλύτερους μισθούς στους εργαζόμενους
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως οι εργοδότες έχουν την υποχρέωση να τηρούν την εργατική νομοθεσία. Σημείωσε λοιπόν ότι «η εργατική νομοθεσία θα τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους συνεπείς εργοδότες. Και ότι οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους. Είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικά προγράμματα, είτε και με συμμετοχή στα κέρδη κάθε χρονιάς. Ενώ το κράτος θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων γονέων, εξασφαλίζοντας ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού».

«Ανάπτυξη σημαίνει πολιτική ευημερίας για τους πολλούς -και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους», υποστήριξε χαρακτηριστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα