Θα εμβολιαστούν πρώτοι οι άνω των 85 ετών

από fimotro

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η πλατφόρμα με την οποία στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο μηχανισμός  προγραμματισμού εμβολιασμών για τον γενικό πληθυσμό που θα εξαρτηθεί και από τις ποσότητες εμβολίων.

“Θα λειτουργεί όπως η πλατφόρμα των αεροπορικών εταιρειών που προκαθορίζουν τη θέση αλλά δίνουν και δυνατότητα μετακίνησης”, ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, συνοψίζοντας: “Με απλό μήνυμα ο κωδικός κατοχυρώνεται, ενώ για αλλαγή του ραντεβού απαιτείται σύνδεση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα για αναζήτηση διαθέσιμων. Βοήθεια στην ηλεκτρονική σύνδεση μπορεί να προσφέρει ο φαρμακοποιός της γειτονιάς, αλλά και τα ΚΕΠ”.

«Καθώς θα έχουμε περισσότερα εμβόλια θα αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός με προτεραιότητα τις ηλικίες άνω των 85 και τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ως «υπόθεση δύο λεπτών» με κωδικούς taxis και ΑΜΚΑ και μέσω της άυλης συνταγογράφησης, περιγράφει ο κ. Ζαριφόπουλος την ηλεκτρονική διαδικασία προτεινόμενου ραντεβού, η οποία βήμα- βήμα προσδιορίζεται στον ιστότοπο  gov.gr .

Αν κάποιος δεν ενεργοποιήσει την υπηρεσία άυλη συνταγογράφηση θα μπορεί να βρει προτεινόμενο ραντεβού μέσα από την πλατφόρμα  https://emvolio.gov.gr/ με δικαίωμα αλλαγής ραντεβού μια φορά, αν επιθυμεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα