Θα αρθεί το lockdown, παρά τα κρούσματα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης από την επιβάρυνση του υγειονομικού δείκτη

Αν και είχε καλλιεργηθεί κλίμα αισιοδοξίας στην κοινωνία για την υγειονομική εξέλιξη γης πανδημίας, τελικά οι αριθμοί προσγείωσαν όλους στην σκληρή πραγματικότητα του κορονοϊού. ‘Ετσι, προβληματισμό σκόρπισε η άσχημη επιδημιολογική εικόνα που καταγράφηκε την Τρίτη, με το νέο «μαύρο» ρεκόρ των 4.380 κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα άσχημο νούμερο, την ώρα που διασωληνωμένοι φτάνουν πλέον τους 741.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των μέτρων δεν αλλάζει και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι αυτό. Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στους Λοιμωξιολόγους που συνεδριάζουν την Τετάρτη να χαλαρώσουν τα μέτρα καθώς πέραν της κόπωσης στην κοινωνία, υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες πέραν των κρουσμάτων που συνηγορούν στο άνοιγμα δραστηριοτήτων:

Αρχικά, είναι δεδομένο πως τα περιοριστικά μέτρα έχουν αποτύχει στην πράξη. Παρά το γεγονός ότι διανύουμε έναν εξαιρετικά σκληρό εγκλεισμό, η κινητικότητα είναι έντονη, η κίνηση στους δρόμους, αλλά και οι εικόνες από τα πάρκα δείχνουν πως το lockdown έχει ακυρωθεί στην πράξη. Έτσι, το άνοιγμα δραστηριοτήτων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως σήμα χαλάρωσης της κοινωνίας, αλλά ως ένας τρόπος να τηρηθούν πιο αυστηρά τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ.

Επίσης, πλέον κρίσιμη παράμετρος για τις αποφάσεις δεν είναι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά η αναλογία εισαγωγών – εξιτηρίων, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο NEWPOST. Οι εισαγωγές πρέπει να είναι λιγότερες από τις εξαγωγές δεδομένου ότι ένας αριθμός των ασθενών με COVID 19 που μπαίνουν στο νοσοκομείο, θα βρεθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402, παρατηρήθηκε δηλαδή μείωση της τάξης του 11,84%.

Επιπρόσθετα, τα στοιχεία του ιικού φορτίου στα λύματα μιας σειράς από μεγάλες πόλεις, δείχνουν μια εικόνα σταθεροποίησης, με εξαίρεση ενδεχομένως τη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικά παρατηρήθηκε:

  • Μείωση 12% στο ιικό φορτίο στην Αττική
  • Αύξηση 11% στο ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση 3% στο ιικό φορτίο στη Λάρισα
  • Μείωση 50% στο ιικό φορτίο στο Βόλο
  • Μείωση 23% στο ιικό φορτίο στο Ηράκλειο
  • Μείωση 71% στο ιικό φορτίο στα Χανιά
  • Μείωση 60% στο ιικό φορτίο στην Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα