Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η θητεία του Επιτεόπου ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου

Η εβδομάδα του πρωθυπουργού ξεκινάει με συναντήσεις που πέραν των ειδήσεων που θα υπάρξουν έχουν ιδιαίτερη σημασία και υψηλό πολιτικό συμβολισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του tomanifesto.gr, τη Δευτέρα το πρωί τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί και με τον Κώστα Καραμανλή.

Με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών και Ιθαγένειας, του οποίου η θητεία στις Βρυξέλλες ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου, θα συζητήσει τα θέματα του χαρτοφυλακίου του και κυρίως την πορεία της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό για το μεταναστευτικό Γιώργο Κουμουτσάκο.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της επικείμενης πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί στη Κομισιόν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον προταθεί ο Αντώνης Σαμαράς, τότε θα καταλάβει μια θέση εκ των 7 αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πρωην πρωθυπουργός.

Πάντως η ιστορική ηγεσία της κεντροδεξιάς θα έχει τη «τιμητική» της αφού θα βρεθούν δύο πρώην πρόεδροι κι ένας αντιπρόεδρος στο Μαξίμου μ’ έναν νυν πρωθυπουργό. Και μόνο ως γεγονός έχει τη σημασία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα