Τέλος στο σενάριο της περαίωσης έβαλε το ΥΠΟΙΚ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οι αλλαγές στις αντικειμενικές προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο

Ούτε ήταν ούτε είναι στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών νέα περαίωση, ξεκαθάριζαν τη Δευτέρα πηγές του υπουργείου Οικονομικών, κλείνοντας τη σεναριολογία γύρω από το θέμα. Την ίδια ώρα διατηρούσαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων (ΕΝΦΙΑ κ.λπ.), ώστε να μην προκύψουν επιβαρύνσεις για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο εφόσον δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος κάτι που θεωρείται πιθανό.

Στον αντίποδα, σχετικά με την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, οι ίδιοι αξιωματούχοι τόνιζαν πως έχει ήδη σταλεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σχέδιο για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, με στόχο τη μείωσή τους χωρίς να δημιουργούνται νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Την ίδια στιγμή, στον απόηχο των επαφών και των συζητήσεων που είχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Ζαββός, στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης εισέπραξαν θετικά σχόλια κατά την παραμονή τους στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχαν με την επενδυτική κοινότητα και οίκους για το σχέδιο «Ηρακλής» το οποίο έχει σταλεί στους θεσμούς για παρατηρήσεις.

Οι ίδιες πηγές σχετικά με τις συνομιλίες που είχαν οι κ.κ. Σταϊκούρας και Ζαββός με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, διαβεβαίωναν πως δεν ετέθη και δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης των συντάξεων ή του αφορολόγητου. Σχετικά με τη διαδικασία πρόωρης αποπληρωμής μέρους του ακριβού δανείου του ΔΝΤ αυτή προχωρά ομαλά σε συνεργασία με τον ESM και θεωρείται πιθανό να ολοκληρωθεί μετά το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, που αποτελεί ένα σημαντικό χρονικό ορόσημο για την ελληνική κυβέρνηση συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα