Τέλος στην υποβολή δηλώσεων Ε9

από fimotro

Στην ενεργοποίηση μέχρι το τέλος του 2022 μιας νέας ψηφιακής υπηρεσίας προχωρά η ΑΑΔΕ διευκολύνοντας περαιτέρω του ιδιοκτήτες ακινήτων. Συγκεκριμένα όσοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν νέο Ε9 δηλαδή, να τροποποιήσουν το προηγούμενο, καθώς αυτό θα γίνεται αυτοματοποιημένα από την εφορία με την άντληση των στοιχείων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι αποκτούν, πωλούν ή μεταβιβάζουν ακίνητα με γονική παροχή ή δωρεά δεν θα χρειάζεται να αλλάζουν οι ίδιοι τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους στο Ε9 αλλά οι μεταβολές θα γίνονται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myProperty.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι με τη νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία οι φορολογούμενοι γλιτώνουν τα λάθη που σε ορισμένες περιπτώσεις μεγεθύνουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Σε κάθε περίπτωση, ανά πάσα στιγμή οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το Ε9 για συγκεκριμένες όμως ενέργειες, όπως για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση του ακινήτου με την προσθήκη αριθμού παροχής ή τη νομιμοποίηση αυθαιρέτου που δεν περνούν μέσα από τη πλατφόρμα myProperty.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα