Τέλος στην απαγόρευση των ταινιών της Marvel στην Κίνα

από Philippos

Μετά από 3,5 χρόνια η Κίνα σταματά την απαγόρευση προβολής των ταινιών της Marvel, σύμφωνα με τον Guardian.

Έτσι οι ταινίες «Black Panther: Wakanda Forever» και «Ant-Man and The Wasp: Quantumania» θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο, μετά την κινέζικη Πρωτοχρονιά, σηματοδοτώντας τις πρώτες κυκλοφορίες της Marvel στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως. Η τελευταία ταινία που είχε προβληθεί στους κινηματογράφους της χώρας ήταν το «Avengers: Endgame» το 2019.

Οι κυκλοφορίες ξένων ταινιών εγκρίνονται ή απορρίπτονται από τις ρυθμιστικές αρχές της Διεύθυνσης Κινηματογράφου της Κίνας (CFA) η οποία τις απέρριπτε είτε για λόγους λογοκρισίας, είτε για να προστατευτεί η εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία. Ποτέ δεν έχει εξηγήσει τους λόγους αποκλεισμού της Marvel. Αναλυτές, ωστόσο, έχουν δώσει μία σειρά από εξηγήσεις, όπως η παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρων, τα σύμβολα αμερικανικού πατριωτισμού, αλλά και η πρόσληψη της σκηνοθέτιδος Κλοέ Ζάο (Chloé Zhao), η οποία έχει επικρίνει σε συνεντεύξεις τη χώρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα