Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας

από fimotro

Σταματούν τα self test για τους εμβολιασμένους

Νέες ανάσες ελευθερίας προτείνουν οι ειδικοί

Νέα χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αποφάσισαν οι Λοιμωξιολόγοι, που συνεδρίασαν σήμερα. Λαμβάνοντας υπόψη την καλή επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου διαστήματος, εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση περισσότερες ελευθερίες, όπως την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και την αύξηση του ορίου των ατόμων στην εστίαση, τις δεξιώσεις και τις παραλίες. Παράλληλα, εισηγούνται να δοθεί «μπόνους» στους εμβολιασμένους πολίτες, καταργώντας την υποχρέωση των self test.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων εισηγείται στην κυβέρνηση τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους που δεν υπάρχει συνωστισμός. Το μέτρο θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους πολίτες, μιας και ο έλεγχος είναι πρακτικά δύσκολος. Ωστόσο οι επιστήμονες θα απευθύνουν ισχυρή σύσταση οι πολίτες να φορούν τις μάσκες όταν και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, όπως σε πλατείες, σοκάκια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, γήπεδα κ.α..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα