Τέλος η αγωνία για τους υποψηφίους: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

από fimotro

Δείτε συγκριτικούς πίνακες με το πού έπεσαν και πού ανέβηκαν οι βάσεις για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Η αγωνία των υποψηφίων των Πανελληνίων 2023 λαμβάνει τέλος, καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν εάν και που εισάγονται στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση σχετικά με το τμήμα εισαγωγής των.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που αποκλείει την εισαγωγή υποψηφίων σε σχολές ΑΕΙ όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, έχει προσδιοριστεί φέτος ανά Πεδίο ως εξής:

  • 9,42 για το 1ο Πεδίο
  • 9,87 για το 2ο Πεδίο
  • 9,31 για το 3ο Πεδίο
  • 8,34 για το 4ο Πεδίο

Πού θα κυμανθούν οι βάσεις 2023

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφορικά με τις βάσεις 2023 είναι πως είναι πολύ πιθανό η ελάχιστη βάση εισαγωγής να αφήσει εκτός των πανεπιστημιακών σχολών έναν στους τρεις μαθητές.

Επίσης, οι βάσεις 2023 αναμένεται να ανέβουν για δύο λόγους:

  • λόγω της αύξησης των υποψηφίων
  • λόγω των βελτιωμένων επιδόσεων των εξεταζόμενων σε αρκετά μαθήματα.

Τέτοιες βελτιωμένες επιδόσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, καταγράφονται κυρίως στο τέταρτο πεδίο, όπου οι εξεταζόμενοι φέτος τα έχουν πάει καλύτερα.  Όσον αφορά στα υπόλοιπα πεδία, αναμένεται μεγάλη αύξηση στο πρώτο, μικρότερη αναλογικά στο δεύτερο και πτώση στο τρίτο.

Δείτε συγκριτικούς πίνακες με το πού έπεσαν και πού ανέβηκαν οι βάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Δεν κρίνονται όλα σήμερα

Σε μήνυμά του λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους είπε «τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να δικαιώσουν τις προσπάθειές σας, μπορεί και να μην είναι αυτά που περιμένατε». «Δεν κρίνονται όλα σήμερα. Αυτό είναι ένα από τα πολλά επεισόδια της ζωής που έχετε μπροστά σας» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας και κατέληξε:

«Μια ευχή: Τα αποτελέσματα να αποτελέσουν, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι αυτά, την αρχή μιας διαδρομής που θα οδηγήσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα