ΤΧΣ: Κατέγραψε ζημιές 1,37 δισ. ευρώ για τη χρήση του 2018

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Πραγματοποιείται σήμερα στις 11:00 η γενική συνέλευση του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το Ταμείο, αυτό κατέγραψε ζημιές της τάξης των 1,37 δισ. ευρώ για τη χρήση του 2018, με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές του καταστάσεις.

Σύμφωνα με το Ταμείο, οι ζημιές είναι αποτέλεσμα της πτώσης των τραπεζικών μετοχών και της αποτίμησης σε εύλογη αξία της συμμετοχής του ΤΧΣ στις τράπεζες, από τις οποίες κατέγραψε ζημιά μέσω αποτελεσμάτων 1,16 δισ. ευρώ, ενώ ζημιά 235,5 εκατ. ευρώ κατέγραψε από την αποτίμηση των CoCos της Πειραιώς.

Οι παραπάνω ζημιές, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα έσοδα από τις υπό εκκαθάριση τράπεζες οδήγησαν σε απώλειες χρήσης 1,37 δισ. ευρώ. Οι συσσωρευμένες ζημιές από τη ίδρυση του Ταμείου έως το τέλος του του 2018 ανήλθαν στα 37 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια του περιορίστηκαν στα 5,41 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, το ΤΧΣ ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση της στρατηγικής αποεπένδυσης της συμμετοχής του στις ελληνικές συστημικές τράπεζες, η οποία θέτει τους όρους και τη διαδικασία αποεπένδυσης αναφορικά με την επιστροφή τους στον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Ταμείου στις τέσσερις συστημικές τράπεζες διαμορφώνεται στο 10,96% στην Alpha Bank, στο 40,39% στην Εθνική, στο 1,40% στη Eurobank και στο 26,42 στην Τράπεζα Πειραιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα