Ταραντίλης: Προτεραιότητα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων

από fimotro

Με βασική προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, στην τακτική ενημέρωση. Μάλιστα, εξέφρασε την αγωνία των Αρχών για το άνοιγμα σε γυμνάσια και λύκεια, η οποία ωστόσο θα καθοριστεί και από την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων την Παρασκευή. Την ίδια θέση είχε άλλωστε εκφράσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα για την άρση του lockdown θα αφορά τα σχολεία. Ετσι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων όπως έχεις αναφερθεί και σε ρεπορτάζ του ethnos.gr, αναμένεται να γίνει την 1η Φεβrουαρίου.

«Είναι προφανές πως διανύουμε ένα κρίσιμο διάστημα στη διάρκεια του οποίου συνεχίζεται η άμυνα όσο και η επιχείρηση “Ελευθερία”», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, όπως τόνισε την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, στη Βουλή ο πρωθυπουργός – είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων».

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον φυσικό χώρο διδασκαλίας, όσο πετυχημένη κι αν είναι. Γι’ αυτό κιόλας εκφράζουμε την αγωνία μας και σε κάθε περίπτωση θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής αύριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα