Τάκης Θεοδωρικάκος για επεισόδια στο ΑΠΘ: «Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τους μπαχαλάκηδες»

από Philippos

Κριτική στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας από το βήμα της Βουλής σχετικά με τα επεισόδια στο ΑΠΘ. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν στον χώρο όσο χρειαστεί, για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

«Τα πανεπιστήμια είναι χώροι έρευνας και ελεύθερης γνώσης. Είναι απαίτηση φοιτητών, καθηγητών, πρυτανικών αρχών και του ελληνικού λαού να είναι χώροι με ασφάλεια. Χώροι που δεν επιτρέπεται η βία, η εγκληματικότητα και η παραβίαση των νόμων. Αυτή την αυτονόητη αλήθεια για την πρόοδο και την αναβάθμιση των πανεπιστημίων ακολουθεί η κυβέρνηση» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με τα νέα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Παράλληλα άσκησε κριτική στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως «καλύπτει» τα επεισόδια και καλλιεργεί «τεχνητή όξυνση» στην κοινωνία με «μπαχαλάκηδες που θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια. Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε δε, πως οι αρμόδιες αρχές έχουν πληροφορίες για νέες επιθέσεις στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη του ΑΠΘ τονίζοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε το δίκιο και τον ελληνικό λαό με το μέρος μας να το αποτρέψουμε».

«Η αστυνομία βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει τη κατασκευή της βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η πρυτανική αρχή. Θα περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πει ότι όσα είδαμε δεν είναι πρόοδος, να πει ότι δεν είναι πρόοδος να καταστρέφονται βιβλιοθήκες στα πανεπιστήμια. Δεν είναι πρόοδος να καίγονται βιβλία. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Και εσείς τα καλύπτετε με τη στάση και την συμπεριφορά σας» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει «οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι έναντι κινδύνων και προκλήσεων που εκδηλώνονται στη γειτονιά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει – συρόμενος από ότι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του – την τεχνική όξυνση και τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια. Δεν θα το επιτρέψουμε». Σε άλλο σημείο είπε «Έχουν εξαγγελθεί δράσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες προσπάθειες καταστροφής της βιβλιοθήκης. Είμαστε αποφασισμένοι γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε το δίκαιο και τον ελληνικό λαό με το μέρος μας να το αποτρέψουμε».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου παρέπεμψε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό φοιτητή στην ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ενώ πρόσθεσε ότι θα ανέμενε ανάλογη ευαισθησία και για τον τραυματισμό αστυνομικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα