Ταυτόχρονα τα εμβόλια γρίπης – κορονοϊού

από fimotro

Η Μ. Θεοδωρίδου εξήγησε την θέση των επιστημόνων

Ξεκάθαρη απάντηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα έδωσαν οι επιστήμονες για τα εμβόλια γρίπης και κορονοϊού. Η πρόεδρος της της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι ταυτόχρονα με το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει αυτό του κορονοϊού.

Η Μ. Θεοδωρίδου επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένας χρονικός προορισμός ανάμεσα στο εμβόλιο της γρίπης με αυτό του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή οι οδηγίες του CDC αναφέρουν πως δεν χρειάζεται να τηρείται κανένας χρονικός περιορισμός ανάμεσα στα δύο εμβόλια. Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπάρχει παραπληροφόρηση ότι απαιτείται διάστημα 15 ημερών, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι δεν ισχύει.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το ένα εμβόλιο δεν προστατεύει έναντι της λοίμωξης του άλλου, καθώς όπως είπε το εμβόλιο της γρίπης δεν προστατεύει από τον κορονοϊό αλλά ούτε και ανάποδα.

Το ό,τι η γρίπη δεν μας επισκέφθηκε πέρυσι δεν σημαίνει ότι δεν θα μας επισκεφθεί φέτος, επεσήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής, τονίζοντας πως ο ιός της γρίπης είναι ένας ιός που δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Η Μ. Θεοδωρίδου είπε ότι ευτυχώς πέρυσι είχαμε ιδιαίτερα χαμηλή επίπτωση της γρίπης και εξήγησε ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία για την αλληλεπίδραση της με τον κορονοϊό. «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως μπορεί η μια λοίμωξη να επηρεάσει την άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τετραδύναμα εμβόλια μιας δόση κατά της γρίπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα