Τα Zara αρχίζουν τις χρεώσεις στις χάρτινες σακούλες

από fimotro

Στόχος της είναι να προωθήσει την βιωσιμότητα και την πολλαπλή χρήση των συσκευασιών, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο και σε άλλες αγορές στο μέλλον.

Το μέτρο θα ισχύσει στα 1.400 καταστήματα των εταιρειών του ομίλου στην Ισπανία, περιλαμβανομένων των καταστημάτων Zara και Massimo Dutti που αντιστοιχούν στο 14% των πωλήσεών του.

Η εφαρμογή του μέτρου ακολουθεί την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει το πλαστικό από τις δραστηριότητές της. Αντικατέστησε τις πλαστικές σακούλες στα καταστήματά της και στις online πωλήσεις με σακούλες από ανακυκλωμένο χαρτί.

«Είναι ένα ακόμη βήμα… θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πελάτες να ξαναχρησιμοποιούν τις σακούλες», δήλωσε εκπρόσωπος της Inditex, η οποία σχεδιάζει να επενδύσει ό,τι εξοικονομήσει από της χάρτινες σακούλες σε περιβαλλοντικά προγράμματα που εφαρμόζονται από τοπικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς στην Ισπανία.

Η εταιρεία είχε εφαρμόσει πρόσφατα στην Γερμανία το μέτρο της εθελοντικής πληρωμής για τις χάρτινες σακούλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα