Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 26 Ιανουαρίου

από fimotro

Σαν σήμερα, 26 Ιανουαρίου συνέβησαν τα εξής:

1500: Ο Ισπανός εξερευνητής Βισέντε Γιανιές Πινσόν ανακαλύπτει τη Βραζιλία.

1699: Υπογράφεται η συνθήκη του Κάρλοβιτς, με την οποία τερματίζεται ο Αυστρο- οθωμανικός Πόλεμος.

1821: Αρχίζει η διάσκεψη της Βοστίτσας, σημερινό Αίγιο. Ο Παπαφλέσσας ανακοινώνει στους προκρίτους ότι η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών έχει οριστεί για τις 25 Μαρτίου.

1825: Υπογράφεται στο Λονδίνο από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη και τον Οίκο Ρικάρδο το δεύτερο δάνειο της Ανεξαρτησίας, ύψους 2.000.000 λιρών Αγγλίας.

1841: Η Βρετανία καταλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ.

1936: Διεξάγονται εκλογές και το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή με το σχήμα του «Παλλαϊκού Μετώπου», λαμβάνοντας 73.411 ψήφους, και καταλαμβάνει 15 έδρες. Οι Φιλελεύθεροι καταλαμβάνουν 126 έδρες και το Λαϊκό Κόμμα 72.

1996: Κρίση των Υμίων: Ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των βραχονησίδων από τους Τούρκους, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά. Θα κατηγορηθεί αργότερα από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα