Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 2 Αυγούστου

από fimotro

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής:

338 π.Χ.

Ο μακεδονικός στρατός υπό την ηγεσία του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας νικά τις συνασπισμένες δυνάμεις της Αθήνας και της Θήβας στη μάχη της Χαιρώνειας, εξασφαλίζοντας τη μακεδονική ηγεμονία στην Ελλάδα και στο Αιγαίο.

46 π.Χ.

Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη Γ’ και αναφωνεί «Veni,Vidi, Vici» («Ηλθον, είδον, ενίκησα») για την ευκολία της επικράτησής του.

1776

Υπογράφεται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

1903

Επαναστατούν οι βουλγαρόφωνοι πληθυσμοί στη Μακεδονία, ανήμερα της γιορτής του προφήτη Ηλία (Παλαιό Ημερολόγιο). Η επανάσταση, την οποία έχει σχεδιάσει η Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση (VMRO), καταπνίγεται από τα τουρκικά στρατεύματα.

1913

Ο Χρήστος Κάκαλος κατακτά την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα (2.917 μ.), μαζί με τους Ελβετούς Φρεντερίκ Μπουασονά και Ντανιέλ Μπο Μποβί.

1939

Οι Αϊνστάιν και Σίλαρντ γράφουν επιστολή στον Φραγκλίνο Ρούζβελτ για την ανάγκη αναπτύξεως πυρηνικού όπλου.

1945

Τελειώνει η Διάσκεψη του Πότσδαμ, όπου οι Σύμμαχοι συζήτησαν για το μέλλον της ηττημένης Γερμανίας.

1990

Το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν εισβάλλει στο Κουβέιτ, μετά την τοποθέτηση εξεδρών άντλησης πετρελαίου του δεύτερου στη μεθόριο περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα