Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου συνέβησαν τα εξής:

1859: Πραγματοποιούνται στην Αθήνα τα Ολύμπια του 1859, η πρώτη προσπάθεια αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη νεότερη Ιστορία.

1883: Γεννιέται ο Ελληνας γλωσσολόγος και ένας εκ των ιδρυτών του Εκπαιδευτικού Ομίλου, οργάνου του εκπαιδευτικού δημοτικισμού με μεγάλη συμβολή στα εκπαιδευτικά προγράμματα των κυβερνήσεων υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο, Μανόλης Τριανταφυλλίδης. Το 1939, κατά τη διάρκεια του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, του ανατέθηκε η έκδοση γραμματικής για τη δημοτική γλώσσα, η «Νεοελληνική Γραμματική», η οποία διδάσκεται μέχρι και σήμερα.

1920: Γεννιέται ο ηθοποιός Βασίλης Διαμαντόπουλος, ένας από τους ιδρυτές του «Νέου Θεάτρου».

1968: Τίθεται σε ισχύ το διαβόητο Σύνταγμα του Παπαδόπουλου.

1973: Οι φοιτητές κλείνονται στα Πολυτεχνεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης και καλούν τον λαό σε εξέγερση κατά της χούντας.

1980: Ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος Β΄ επισκέπτεται τη Δυτική Γερμανία. Είναι η πρώτη επίσκεψη Πάπα μετά από 198 χρόνια.

1991: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προτείνει στον Μάτζικ Τζόνσον να μετέχει στην επιτροπή κατά του AIDS.

2003: Στόχος βομβιστικών επιθέσεων γίνεται η Κωνσταντινούπολη. Από το φονικό χτύπημα κατά δύο εβραϊκών συναγωγών 25 άνθρωποι σκοτώνονται και δεκάδες τραυματίζονται. Την ευθύνη αναλαμβάνει τουρκική ισλαμική οργάνωση για λογαριασμό και της Αλ Κάιντα. Οι τουρκικές αρχές προχωρούν σε συλλήψεις, ενώ ασκούνται διώξεις εναντίον εννέα ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα