Τα πέντε πρόσωπα που οδήγησαν τον Καραμανλή στο μοιραίο λάθος

από fimotro

Ο πρώην πρωθυπουργός έκαψε το χαρτί του για την Προεδρία και ισχυροποίησε τον Κ. Μητσοτάκη

Πλέον ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα παίρνει την σκυτάλη από την οικογένεια

Διαφορετικά είχαν φανταστεί στον περίγυρο του Κώστα Καραμανλή ότι θα εξελισσόταν η παρέμβασή του με τις γενικόλογες και αόριστες αιχμές του και διαφορετικά εξελίχθηκε τελικά. Άνθρωποι του πολιτικού περιβάλλοντός του, ο καθένας για τον δικό του ιδιοτελή λόγο, τον πίεζαν επί μέρες για να αλλάξει το σχέδιο της ομιλίας του και να αφήσει αιχμές κατά του πρωθυπουργού για το θέμα των υποκλοπών.

Ο ένας γιατί τον έκοψε από την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης, ο άλλος γιατί δεν έγινε υπουργός στον τελευταίο ανασχηματισμό, ο τρίτος γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στις λίστες της ΝΔ στις εκλογές του 2019, ο τέταρτος γιατί δεν του δίνουν πληροφορίες από το Μαξίμου και ο πέμπτος γιατί θέλει να έχει εσωκομματικό ρόλο αλλά δεν τον υπολογίζει κανείς, ήταν τα βασικά πρόσωπα που πίεσαν τον Καραμανλή να αλλάξει την ομιλία του.

Ο Καραμανλής μόλις αντιλήφθηκε την πολιτική ζημιά που του έκαναν άρχισε να το μαζεύει με διαρροές. Τα τηλέφωνα στο πολιτικό του γραφείο έσπασαν από το ίδιο βράδυ, οι ψηφοφόροι της ΝΔ ήταν έξαλλοι μαζί του, οι παραταξιακοί εκδότες και δημοσιογράφοι μιλούσαν με τα χειρότερα λόγια γι αυτόν και όλο αυτό δημιούργησε μια εξαιρετικά αρνητική κατάσταση για τον πρώην πρωθυπουργό.

Το επόμενο πρωί ο Καραμανλής ενημερώθηκε ότι ο πρώτος ξάδερφός του, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Κώστας Καραμανλής πετούσε με το ίδιο αεροσκάφος με τον πρωθυπουργό για να πάνε στις Σέρρες. Στην πατρίδα των Καραμανλήδων δηλαδή. Ο Καραμανλής δεν το ήξερε. Δεν είχε ενημερωθεί δηλαδή, ούτε είχε διαβάσει ότι την επομένη της ομιλίας του ο Κ. Μητσοτάκης θα περιόδευε με τον ξάδερφό του στις Σέρρες.

Μόλις το έμαθε, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πληροφορίες του fimotro, κόντεψε να πάθει… εγκεφαλικό! Ήδη ή μέρα είχε ξεκινήσει άσχημα. Τα τηλεφωνήματα αγανάκτησης στο πολιτικό του γραφείο, τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πανηγύριζαν για την παρέμβασή του, το… λούσιμο που έφαγε από τους Νεοδημοκράτες στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αντέχει τέτοιες καταστάσεις γι αυτό έδωσε εντολή να υπάρξει άμεση αναδίπλωση.

Τελικά η παρέμβαση του Καραμανλή είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ ήταν για πρώτη φορά έξαλλοι μαζί του, ο Μητσοτάκης κέρδισε την απρόσμενη συμπάθεια των μετριοπαθών ψηφοφόρων που κινούνται μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα πήρε την σκυτάλη από την οικογένεια για την επόμενη μέρα και ο Κώστας Καραμανλής έκαψε μόνος του το χαρτί για την επόμενη μέρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεν του φταίει κανείς. Ο ίδιος έχει την ευθύνη…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα