Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Yπάρχουν ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες τα παιδιά μπορεί να μη μεταδίδουν τον κορωνοϊό όσο οι ενήλικες, ανέφεραν δύο κορυφαίοι επιδημιολόγοι την Τρίτη, αν και προειδοποίησαν ότι τα κακά νέα είναι ότι η ανοσία των ανθρώπων μπορεί να μην διαρκεί τόσο πολύ.

Καθώς η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να επιστρέψουν σε μία κανονικότητα, μετά το πρώτο θανατηφόρο κύμα της επιδημίας, οι ηγέτες παγκοσμίως προσπαθούν να δώσουν μία απάντηση, για το αν είναι ασφαλές τα παιδιά και οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα σημάδια δείχνουν ότι τα παιδιά μπορεί να μην το μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες, είπε η Δρ Ρόζαλιντ Εγκο, η οποία συμμετέχει σε επιτροπές που συμβουλεύουν τη βρετανική κυβέρνηση, σχετικά με την ανταπόκρισή της σε μολυσματικές ασθένειες.

«Μέχρι τώρα, πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να κολήσουν, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο, είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σοβαρές επιπτώσεις, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι τα παιδιά είναι λιγότερο μολυσματικά, αλλά δεν είναι σίγουρο», δήλωσε η Εγκο, από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Ο Τζον Έντμουντς, μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας της χώρας για έκτακτες ανάγκες (SAGE), δήλωσε στην επιστημονική επιτροπή της βρετανικής βουλής, ότι είναι εντυπωσιακό το πώς τα παιδιά δεν φαίνεται να παίζουν μεγάλο ρόλο στη διάδοση του κορωνοϊού.

«Είναι ασυνήθιστο το γεγονός, ότι τα παιδιά δεν φαίνεται να διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στη μετάδοση του ιού, καθώς για τους περισσότερους ιούς και τα περισσότερα βακτήρια του αναπνευστικού συστήματος τα παιδιά παίζουν κεντρικό ρόλο, αλλά σε αυτόν τον ιό όχι», δήλωσε ο Εντμουντς.

«Υπάρχει μόνο μία τεκμηριωμένη έξαρση που σχετίζεται με ένα σχολείο, το οποίο είναι καταπληκτικό», πρόσθεσε. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν πιθανώς άσχημα νέα, όσον αφορά την ανοσία των ανθρώπων στον κορωνοϊό, καθώς ίσως να μη διαρκεί πολύ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα