Τα νοικοκυριά κόβουν το μοσχαρίσιο κρέας εξαιτίας της ακρίβειας

από fimotro

Άλλες εποχές θυμίζει πλέον το τραπέζι της ελληνικής οικογένειας, αφού η τιμή του κρέατος που έχει εκτοξευτεί στα ύψη το καθιστά πλέον απαγορευτικό για καθημερινη κατανάλωση και τείνει να εξελιχθεί σε εορταστικό έδεσμα. Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που αδυνατούν να αγοράσουν κρέας και το τρώνε πλέον σε ειδικές περιστάσεις.

Η ελληνική οικογένεια έχει περιορίσει την κατανάλωση κρέατος, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος. Έχει μετατραπεί σε κυριακάτικο ή ακόμη και γιορτινό έδεσμα καθώς οι τιμές του το έχουν καταστήσει πλέον προϊόν πολυτελείας.

Ενδεικτικά, σήμερα το μοσχάρι κοστίζει 15€ /κιλό, το κοτόπουλο 4,5-7€ /κιλό και το χοιρινό 6,5-8,5€ /κιλό.

Τα συνοικιακά κρεοπωλεία ζητούν, τώρα, να φτιάξουν το δικό τους καλάθι του νοικοκυριού, προκειμένου να προσελκύσουν ξανά τους πελάτες που έχουν χάσει εξαιτίας της ακρίβειας. Παρ’όλα αυτά δεν είναι διατεθιμένοι να εντάξουν σε αυτό το ακριβότερο είδος, το μοσχάρι.

Οι αυξήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, είναι τρομακτικές.

Από τον Αύγουστο του 2021, έχουν αγγίξει το 35% στα βοοειδή, τα 30% στο χοιρινό, και το 25-30% στα πουλερικά.

Οι κρεοπώλες, προσπαθούν να βρουν με το υπουργείο τη χρυσή τομή στον τρόπο που θα προωθήσουν τη δική τους δράση κατά της ακρίβειας.

Το καλάθι του κρεοπωλείου, ξεκαθαρίζουν, δεν θα μπορεί να διατίθεται περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, και δεν θα αναφέρει την τιμή αλλά την έκπτωση των προσφερόμενων προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα