Αυτό υποστήριξε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος

Mονoκλωνικά αντισώματα: Το εμβόλιο είναι η πρόληψη, τα μονoκλωνικά αντισώματα εμποδίζουν τον ιό να μπει στα κύτταρα, μετά τη νόσηση, τόνισε ο καθηγητής ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Εξήγησε ότι τα μονoκλωνικά αντισώματα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους. Οι παράγοντες κινδύνου που αποτελούν ένδειξη για τη χορήγησή τους είναι η ηλικία ανω των 65 ετών, η παχυσαρκία και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ο διαβήτης, η ανοσοκαταστολή, η καρδιαγγειακή νόσος.

Ο κ. Δημοπουλος τόνισε ότι η χορήγηση του φαρμάκου γίνεται στο νοσοκομείο καθώς είναι ενδοφλέβια και χρειάζεται κάποιες ώρες παρακολούθηση.

Σημείωσε ότι η χώρα μας αναμένει την τελική έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ώστε να μπορεί να γίνει η προμήθεια και βάση των χρονοδιαγραμμάτων, εντός του Νοεμβρίου αναμένονται οι πρώτες δόσεις οι οποίες θα καλύψουν δύο χιλιάδες ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα