Τα Ελληνικά ομόλογα προσελκύουν όλες τις διεθνείς αγορές

από fimotro

Η κρίση χρέους χτυπησε πριν μια δεκατία την αγορά Ελληνικών ομολόγων, αλλά τώρα επιστρέφουν, αν μπορείτε να τα βρείτε, σχολιάζει το Bloomberg.

Το spread των 10ετών ελληνικών κρατικών ομόλ0γων έναντι των γερμαικών έπεσε κάτω από 100 μονάδες βάσης πρώτη φορά από το 2008. Παρατηρείται μια σπάνια “ανωμαλία” από το 2009: τα λεγόμενα “ομόλογα-σκουπίδια” που εκδίδει η Ελλάδα, βάσει των πστοληπτικών αξιολογήσεων από τους οίκους, να πληρώνουν τώρα λιγότερο από τα ιταλικά 10ετή ομόλογα.

Στο 0,82%, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποδίδουν πέντε μονάδες βάσης λιγότερο από τα αντίστοιχα των ιταλικών.

Για τους επενδυτές που είναι αρκετά ευέλικτοι για να περιηγηθούν σε αυτό το ρευστό αλλά υψηλής απόδοσης υπόβαθρο που διαμορφώνουν τα ελληνικά χρεόγραφα, αποδεικνύεται μια ευκαιρία να στοιχηματίσουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει τη φάση της ταχύτερης αγοράς ομολόγων στην επόμεη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, Πέμπτη 10 Ιουνίου, αναφέρει το Bloomberg.

Αναλυτές αναμένουν το spread των ελληνογερμανικών 10 ετών ομολόγων να μειωθεί στις 70 μονάδες βάσης, ένα επίπεδο που έχει να φανεί πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers, πάνω από μια δεκαετια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα