Τα Crypto συνιστούν απειλή για την ασφάλεια των συστημάτων πληρωμών

από Philippos

Απειλή για την ασφάλεια των υποδομών πληρωμών συνιστούν τα κρυπτονομίσματα, προειδοποιεί η επικεφαλής της ψηφιακής τράπεζας Starling.

«Είναι πολύ επικίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια της Starling, Αν Μπόντεν, μιλώντας στο συνέδριο fintech Money 20/20 στο Άμστερνταμ. «Πολλά πορτοφόλια crypto συνδέονται απευθείας με συστήματα πληρωμών», είπε η Μπόντεν. «Αυτή είναι μια απειλή για την ασφάλεια των συστημάτων πληρωμών μας σε όλο τον κόσμο».

Έχοντας ως έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Starling προσφέρει δωρεάν λογαριασμούς όψεως και δάνεια μέσω εφαρμογής. Η αξία της εταιρείας αποτιμάται περί τα 2,5 δισ. λίρες (3,1 δισ. δολάρια), ενώ μεταξύ των επενδυτών της υπάρχουν «ηχηρά ονόματα» όπως η Goldman Sachs και η Fidelity.

Μεγάλοι παίκτες του χώρου αγκαλιάζουν τα κρυπτονομίσματα, όπως οι γίγαντες πιστωτικών καρτών Mastercard και Visa που άνοιξαν τα δίκτυά τους σε ψηφιακά στοιχεία για παράδειγμα, και το PayPal που επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ανταλλάσσουν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Οι ρυθμιστικές αρχές, ωστόσο, ανησυχούν για το ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα γίνεται όλο και πιο συνυφασμένο με τον ασταθή κόσμο της κρυπτογράφησης.

Η εν λόγω αγορά διανύει μια περίοδο σημαντικών αναταράξεων. Μόνο τον περασμένο μήνα περί τα 400 δισ. δολάρια έγιναν «αέρας». μετά την κατάρρευση του terraUSD.

Όπως επισημαίνει το CNBC, δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπόντεν προειδοποιεί για τους κινδύνους του χώρου κρυπτογράφησης. Στο παρελθόν έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο οι καταναλωτές να πέσουν θύματα απάτης ως αποτέλεσμα επενδύσεων σε κρυπτογράφηση.

«Οι πελάτες εξαπατούνται», εκτιμά η επικεφαλής της Starling. «Ξοδεύουμε πολύ περισσότερο από τον χρόνο μας προστατεύοντας τους πελάτες από τους απατεώνες παρά από το να προσπαθούμε να προωθήσουμε την κρυπτογράφηση».

Στην ερώτηση εάν η Starling θα υποστήριζε υπηρεσίες σε Cryptp, απάντησε ότι αυτό είναι απίθανο να συμβεί τα επόμενα δύο χρόνια, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες κρυπτογράφησης έχουν πολύ δρόμο να καλύψουν όσον αφορά στους ελέγχους κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανικές αρχές δημοσίευσαν τον Απρίλιο τα ευρήματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι διαδικτυακές τράπεζες δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν το οικονομικό έγκλημα. Αν και απέφυγαν να κατονομάσουν κάποιον οργανισμό, η Starling επιβεβαίωσε ότι τα συστήματα της Starling ήταν μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» της Starling, με την τράπεζα να δέχεται εύσημα για τη στάση της στην καταπολέμηση της απάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα