Τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

από fimotro

Αναλυτικά στοιχεία για όλη την χώρα

Τις Περιφερειακές Ενότητες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για την Αρκαδία, την Ξάνθη, την Πέλλα, τις Σέρρες, την Ηλεία, τη Φωκίδα, τη Δράμα, τη Δυτική Αττική, την Πιερία, το Κιλκίς και την Ευρυτανία.

Όπως υπογράμμισε, με μία τουλάχιστον δόση έχουν εμβολιαστεί 6,4 εκατ. πολίτες δηλαδή το 61,1% του γενικού πληθυσμού και 70,5% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 6,6 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 57,7% του γενικού πληθυσμού και στο 67,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Ενώ επισήμανε πως σε περισσότερα από 650 σημεία σε όλη τη χώρα λειτουργούν περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα να διενεργούν ημερησίως 75.000 εμβολιασμούς.

Όπως είπε, καθημερινά αναπτύσσονται 301 κινητές ομάδες για κατ’ οίκον εμβολιασμούς, 41 κινητές μονάδες που εμβολιάζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και ενώ κινητές μονάδες εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, αστέγων και Ρομά. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, ετοιμάζονται δράσεις εμβολιασμού σε ΑΕΙ, σε μεγάλους οργανισμούς και εξελίσσεται ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνεργασία με Εκκλησία.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού τρίτης δόσης για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς για τους οποίους έχουν περάσει 6 μήνες από ημερομηνία εμβολιασμού τους με τη δεύτερη δόση, διευκρινίζοντας πως η λίστα θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα