Τα αστυνομικά τμήματα Αγ. Δημητρίου και Δάφνης επισκέφθηκε ο Τ. Θεοδωρικάκος

από fimotro

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Δημητρίου και Δάφνης- Υμηττού. Στη συνέχεια ο Υπουργός συμμετείχε σε συσκέψεις με τις τοπικές δημοτικές αρχές ζητώντας την άμεση συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε ο Υπουργός και συνομιλώντας με τους διοικητές αλλά και απλούς αστυνομικούς που επανδρώνουν τα συγκεκριμένα Αστυνομικά Τμήματα ενημερώθηκε για το μέγεθος της υποστελέχωσης των συγκεκριμένων αστυνομικών μονάδων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση των προβλημάτων προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες όπως την εφαρμογή των ψηφιακών εργαλείων και απαλλαγή των αστυνομικών υπηρεσιών από γραφειοκρατικές διαδικασίες με σκοπό να αυξηθεί η επιχειρησιακή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Π. Θεοδωρικάκου από την επίσκεψή του στο Α.Τ. Αγίου Δημητρίου

Καλημέρα σε όλους, είπα από την πρώτη στιγμή το ότι θα βρεθώ δίπλα στους αστυνομικούς μας, στα Αστυνομικά Τμήματα και τις γειτονιές και στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο στόχος μας ,είναι οι αστυνομικοί να βρεθούν δίπλα στους πολίτες για να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στις γειτονιές.

Ήδη παίρνουμε ορισμένα μέτρα, να μειωθεί η γραφειοκρατία στα Αστυνομικά Τμήματα, να απαλλαγούν αστυνομικοί από δουλειές που δεν είναι στη βασική τους αποστολή, που είναι η ασφάλεια και η τάξη και η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να εξασφαλίσουμε περισσότερους μάχιμους αστυνομικούς σε περιπολίες, γιατί αυτός είναι ο πρακτικός δρόμος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Έχω έρθει εδώ, για να δω αν οι λύσεις που ετοιμάζουμε ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα πράγματα.

Δημοσιογράφος: Επισκεφτήκατε ήδη Ασπρόπυργο και Περιστέρι ποια είναι η εικόνα που αποκομίσατε;

Υπουργός: Και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου είχα σύσκεψη με τους αστυνομικούς, τα βασικά στελέχη, τους αξιωματικούς, από ολόκληρη την Γ.Α.Δ.Α. και φυσικά κάναμε την αντίστοιχη δουλειά στη Θεσσαλονίκη πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου πήγαμε και πάρα πολύ καλά.

Το μήνυμα είναι, στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί αστυνομία και τοπικές κοινωνίες είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου και κοινό στόχο έχουμε την ασφάλεια, την ηρεμία, την κοινωνική συνοχή, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ζουν ασφαλείς και να ευημερούν.

Δημοσιογράφος: Ένα πρόβλημα βασικό που έχουν οι αστυνομικοί, είναι υποστελέχωση και ένα δεύτερο ότι κάνουν γραφειοκρατική δουλειά πάρα πολύ για τους πολίτες. Τι θα κάνετε;

Υπουργός: Για το δεύτερο σας απάντησα ότι προωθούμε λύσεις ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μας, είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής πολλές δουλειές που σήμερα γίνονται με το χαρτί θα γίνονται με το διαδίκτυο πολύ σύντομα.

Προτιμώ όμως να γίνουν ανακοινώσεις συγκεκριμένες, με την εφαρμογή τους για να πάρουν όλοι το μήνυμα ότι προτιμάμε τα έργα, από τα λόγια.

Ευχαριστώ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα