Στο μήνυμα της σημερινής μέρας και στην ανάγκη της ενότητας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στη δήλωσή του μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου για τον τριπλό εορτασμό της Θεσσαλονίκης.

“Η μεγάλη θρησκευτική γιορτή, η γιορτή της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, η γιορτή του πολιούχου της πόλης μας δεν θα μπορούσε παρά να συνδυαστεί με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πριν από 104 χρόνια. Μια τέτοια μέρα λοιπόν οφείλουμε όλοι να τιμούμε, να θυμόμαστε αλλά και να εμπνεόμαστε από τους ανθρώπους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους εκείνη την εποχή προκειμένου, σήμερα, η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη να είναι ελεύθερες”, είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, προσθέτοντας:

“Το χρέος το δικό μας, τώρα, είναι στα επόμενα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, όλοι μαζί, ενωμένοι, να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική για την περιοχή μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ, με συγκεκριμένο σχέδιο, σχέδιο που θα υλοποιήσουμε, θα ξεδιπλώσουμε και θα παρουσιάσουμε στους πολίτες για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον της περιοχής μας”.

“Μεγάλη γιορτή σήμερα για τη Θεσσαλονίκη γιατί πέρα από τη γιορτή του πολιούχου έχουμε και τη γιορτή απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό και, όπως βλέπετε, η πόλη είναι ντυμένη στα γιορτινά της, είναι αργία. Και του χρόνου. Να είστε καλά”, δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα