Συζητά για τις μάσκες η επιστροπή των ειδικών

από fimotro

Για την ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρθηκε στη χώρα του ως «Μακεδονία», χωρίς το γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια», ερωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών». Όπως είπε, «απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής. Καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από τη διχαστική ρητορική, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η συμμετοχή της χώρας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Θυμίζω ότι από τις βασικότερες επιφυλάξεις της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας ήταν αυτή. Όλα αξιολογούνται και ο χρόνος που θα κυρωθούν στη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Η πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί και ένα κριτήριο για την ενταξιακή πορεία της χώρας», ανέφερε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να βγουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι «όλοι ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά σε αυτό. Θα συζητηθεί εντός της εβδομάδας στην επιτροπή των ειδικών».

Σχετικά με τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων, όπως είπε, «οι πρώτες τίθενται σε ισχύ σταδιακά, όπως η μη χρήση μάσκας στο γυμναστήριο από πλήρως εμβολιασμένους. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα ανοίξει περισσότερο το θέμα».

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τόνισε, «εξακολουθεί να βελτιώνεται και το Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονικότητα. Η κυκλοφορία του ιού, ωστόσο, συνεχίζεται και αποτελεί κίνδυνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Παρατείνουμε για το σκοπό αυτό τη δωρεάν διάθεση των self test σε ομάδες του πληθυσμού και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό τον ρυθμό του εμβολιασμού».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του πλαισίου που αφορά όλα τα ειδεχθή εγκλήματα και υπενθύμισε ότι έχει ανατεθεί το έργο στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής για το νέο ποινικό κώδικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα