Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συζήτηση με Αβραμόπουλο, Χρυσοχοΐδη, Κουμουτσάκο, Πλακιωτάκη έχει ο Μητσοτάκης

Σημαντικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο Μεταναστευτικό λόγω της αύξησης των ροών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα του το μεταναστευτικό, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι αυτή την ώρα υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη (ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30) με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον αναπληρωτή του αρμόδιο για το μεταναστευτικό, Γιώργο Κουμουτσάκο, οι οποίοι τα προηγούμενα 24ωρα βρέθηκαν στη Μυτιλήνη ο πρώτος και στη Σάμο ο δεύτερος προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για την κατάσταση στα νησιά αυτά. Στη σύσκεψη θα παραστεί και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Οι δύο υπουργοί, Χρυσοχοΐδης και Κουμουτσάκος, επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα τα κέντρα φιλοξενίας στη Μυτιλήνη και την Σάμο και διαπίστωσαν από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι δομές έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τον αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν, ο οποίος είναι πολλαπλάσιος των δυνατοτήτων τους, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται τραγική. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται ότι το πρόγραμμα των επιστροφών στην Τουρκία έχει μείνει στα χαρτιά, καθώς το 2019 έχουν γίνει μόνο 79 επιστροφές.

Στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα εξεταστούν οι τρόποι αντιμετώπισης των αυξημένων ροών και η διαχείριση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά. Επίσης, θα αναζητηθούν τα πεδία σύγκλισης με την ευρωπαϊκή επιτροπή για καλύτερη συνεργασία και αξιοποίηση των κονδυλίων που διατίθενται για το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα