“Πριν αλέκτωρα φωνήσαι”, ο Πάνος Καμμένος έβαλε τα πράγματα στην θέση τους! Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει, λίγες ώρες πριν, με σαφήνεια και βαθιά ενοχλημένος, ότι δεν θα δεχτεί καμία άλλη προσωπική στρατηγική, φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος πριν στεγνώσει το μελάνι της δήλωσης, χαρακτήρισε την ψηφοφορία στα Σκόπια για την συμφωνία των Πρεσπών,άκυρη, προϊόν χρηματισμού και εθνικά επιζήμια.

Γράφει ο Τάκης Διαμαντόπουλος

Επιχειρηματίας

Υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθήνας (νότιος τομέας)

Ένωση Κεντρώων

Τι άλλο θα πρέπει να πει ένα κυβερνητικό στέλεχος για να βρεθεί εκτός κυβέρνηση; Φυσικά, υπάρχει η συγκολλητική ουσία της καρέκλας για την εξουσία και όλα συγχωρούνται. Και επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα» λέει μια παροιμία και κάποιος πρέπει, να την υπενθυμίσει στην Κυβέρνηση της χώρας. Και αυτό, γιατί τις τελευταίες ημέρες το κυβερνητικό πολιτικό σκηνικό θυμίζει θέατρο του παραλόγου, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και λέει ό,τι θέλει. Αν δε αυτό γινόταν εσωκομματικά, κανέναν δεν θα ενδιέφερε, όμως από την στιγμή που ο κάθε ομιλών εκπροσωπεί, μέσω της κυβερνητικής θέσεώς του, την Ελλάδα, το θέμα είναι μείζον εθνικό και κατόπιν πολιτικό. Δεν σηκώνει η χώρα άλλες διγλωσσίες στα εθνικά θέματα. Δεν μπορεί να …μεγαλώνει η Ελλάδα στα δυτικά της σύνορα και να μικραίνει στα ανατολικά και συγκεκριμένα στο Αιγαίο. Δίνουμε έτσι λαβή στην Άγκυρα να διατυμπανίζει προς κάθε κατεύθυνση, πως το καθεστώς του Αιγαίου είναι «ειδικών συνθηκών». Η συμφωνία αυτή η λεγόμενη των Πρεσπών, αποτελεί ένα πολιτικό και εθνικό έγκλημα, διότι πέραν των όσων αναφέρθηκαν πιο πάνω, δεν είχαν πάρει ούτε καν την έγκριση της Κυβερνήσεως, δηλαδή του Υπουργικού Συμβουλίου. Η μόνη τίμια εθνική και πολιτική πράξη είναι να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα να ερωτηθεί ο λαός και αν το αποτέλεσμα δικαιώσει την κυβέρνηση να συνταχτούμε με την άποψη αυτή και να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να εφαρμοστεί η συμφωνία, όμως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες διαφωνούν σε πολλά, συμφωνούν σε ένα «την καρέκλα της εξουσίας» και δεν την αφήνουν εύκολα. Ο λαός που θα έχει σύντομα στα χέρια του την επιλογή να επιλέξει την νέα Βουλή, ας θυμάται καλά τι έχει προηγηθεί και ποιες είναι οι θέσεις όλων των κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα