Συρίγος: Ανενεργοί οι 40 στους 60 φοιτητές

από fimotro

Η φάση της Εξεταστικής, θα γίνει μόνον εξ αποστάσεως και ακολούθως θα αρχίσει το εαρινό εξάμηνο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχετικά με τη διανομή των συγγραμμάτων διευκρίνισε ότι λόγω του όγκου υπάρχει πρόβλημα με τις ταχυμεταφορικές υπηρεσίες σε 3-4 πόλεις, το οποίο σύντομα θα επιλυθεί.

Δεν επανέρχεται η βάση του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, ανέφερε παράλληλα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο συμπληρώνονται τα μηχανογραφικά δελτία αναφερόμενος σε έξυπνο σύστημα που πιάνει τον μέσο όρο της χρονιάς στα 4 βασικά μαθήματα.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που δίνει την Ελλάδα τον μεγαλύτερο αριθμόφοιητών σε όλη την Ευρώπη, αλλά και υψηλό ποσοστό μη αποφοίτησης γιατί η αναλογία μεταξύ ενεργών και ανενεργών φοιτητών είναι 60 προς 40″, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα