Σύψας: Ιατρικό μυστήριο ο θάνατος του 35χρονου

από fimotro

«Ιατρικό μυστήριο» χαρακτήρισε το θάνατο του 35χρονου ασθενή με κορωνοϊό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που μας θυμίζει πως κανένας δεν είναι απρόσβλητος από τον ιό. Κάθε ηλικία, ακόμη κι άνθρωποι που είναι απόλυτα υγιείς μπορούν να χάσουν την ζωή τους» είπε ο καθηγητής.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Σύψας, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό, μια προσεκτική μελέτη των στατιστικών στοιχείων αναφορικά με τη θνητότητα υποδεικνύει το ελάχιστο ποσοστό θανάτων σε ηλικίες κάτω των 40 ετών: Ποσοστό που αγγίζει το 0,2 %.

«Πιο πολύ αυτές οι ηλικίες κινδυνεύουν από ένα τροχαίο παρά από τον ιό», επεσήμανε ο καθηγητής.

Την ίδια ώρα ο λοιμωξιολόγος εκτίμησε πως αποτελεί ιατρικό μυστήριο ο θάνατος ενός νεαρού ασθενούς που νοσεί από κορωνοϊό αλλά δεν αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα και πρόσθεσε πως ενδεχομένως αυτό να συμβαίνει εξαιτίας διαφόρων παραγόντων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ύπαρξη ενός κακού γονιδίου ή την συντέλεση υπεραντίδρασης του οργανισμού στον ιό.

«Μια υπέρμετρη ανοσολογική απάντηση μπορεί να είναι το αίτιο», πιθανολόγησε επισημαίνοντας πως ακριβώς επειδή το ανοσοποιητικό των παιδιών είναι ανώριμο και άρα δεν μπορεί να αντιδράσει δυναμικά, γιαυτό καταγράφουμε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα