Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, τους ανεμβολίαστους και την πορεία του κορωνοϊού.

Ο Νίκος Σύψας μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «Covid 19: η αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα» σημείωσε πως το φθινόπωρο θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι. Ωστόσο εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σύψας ανέφερε πως εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν τον φθινόπωρο: «Μετά το φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα».

Κατά τον ίδιο με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία και έτσι θα τελειώσουμε με την πανδημία: «Η μετάλλαξη Δέλτα, είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Θα προσβάλει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Επομένως, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε αντισώματα είτε από το εμβόλιο είτε από τη νόσηση. Και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία».

Σημείωσε, δε, πως «οι νέες ηλικίες αυτή την στιγμή μολύνονται ταχύτατα» και πως «δεν είναι καλή ιδέα να βγάλουμε τη μάσκα ακόμη κι αν έχουμε εμβολιαστεί», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτατα ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα