Συντάξεις: Ανατροπή με τις πληρωμές του Μαΐου – Πότε θα δοθούν

από fimotro

Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις συντάξεις Μαΐου, λόγω του εορτασμού του Πάσχα στα τέλη του Απριλίου.

Το πακέτο τακτικών και έκτακτων πληρωμών θα αγγίξει τα 3 δισ. ευρώ και θα κατανεμηθεί στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας μεταξύ 19 (Μ. Τρίτη) και 21 Απριλίου (Μ. Πέμπτη).

Ανά Ταμείο

Η αρχή των πληρωμών του Πάσχα γίνεται από τις συντάξεις Μαΐου που έρχονται νωρίτερα από τον ΕΦΚΑ, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, και ανά Ταμείο θα γίνουν στις εξής ημερομηνίες:

* Στις 19 Απριλίου πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων που προέρχονται από τα Ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

* Στις 20 Απριλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

* Στις 21 Απριλίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τα ίδια Ταμεία (ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ, Δημόσιο) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

ΟΑΕΔ – Δώρο Πάσχα 2022: Πότε ξεκινά η προπληρωμή του

Σήμερα Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής άδειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 4-8 Απριλίου, θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– 18,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 13,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 45.694 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 140 εκατ. ευρώ σε 65.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής άδειας.
– 22 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 11.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα