Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Πρόταση για δημιουργία “επενδυτικού κόμβου”

Σημαντικές συναντήσεις με Ισραηλινούς επενδυτές είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ιερουσαλήμ, στην οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Erel N. Margalit, πρόεδρο και ιδρυτή της JVP Partners. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εταιρείες επενδυτικών κεφαλαίων, η οποία περιλαμβάνει 9 funds συνολικής αποτίμησης 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στην Ελλάδα επενδυτικός κόμβος για την Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της AMPA Capital, Shlomi Fogel, με τον οποίο συζήτησαν τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Elbit Systems, Bezhalel Machlis, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη δυνατότητα συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία καθώς η Elbit είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αμυντικού υλικού, εισηγμένη στο NASDAQ και με 16.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο.

Παρόντες στη συνάντηση, από την πλευρά της κυβέρνησης, ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ Παναγιώτης Σαρρής και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ο οποίος θα αναλάβει το πρωθυπουργικό αξίωμα μετά τον Νετανιάχου, σύμφωνα με την συμφωνία για τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς, επίσης, για τη διμερή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ στον αμυντικό τομέα. Παρούσα στην συνάντηση ήταν η επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα