Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε συνεχείς συσκέψεις με δημάρχους των περιοχών που θα υποδεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος με στόχο να κερδίσει την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών στα κυβερνητικά σχέδια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, όπως εξήγησε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει θέσει ως προτεραιότητα την συνεχή ενημέρωση, τον διάλογο και την συνεννόηση έτσι ώστε να κάμπτονται οι αναίτιες αντιδράσεις.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εκτενή αναφορά έκανε και στο νέο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που θα κατατεθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2020, για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενημερώνοντας τους περιφερειάρχες δεσμεύθηκε για εκτενή διάλογο. Παρουσίασε την κατάσταση των αρμοδιοτήτων στις αποκεντρωμένες διοικήσεις όπου εργάζονται περί τους 7.000 υπαλλήλους, 500 εκ των οποίων είναι μηχανικοί. Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των αιρετών περιφερειών με έναν ρηξικέλευθο νόμο ο οποίος θα συνταχθεί ύστερα από διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η συνεννόηση με τα άλλα κόμματα κρίνεται απαραίτητη καθώς το κράτος έχει συνέχεια είπε ο υπουργός εξηγώντας πως η διαδικασία συνεννόησης θα γίνει κατά τα πρότυπα του ν/σ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού όπου πρώτα έγινε διάλογος με τα κόμματα και μετά κατατέθηκε το νομοσχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα