Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συνελήφθη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wirecard Markus Braun, μετά το σκάνδαλο με τα «εξαφανισμένα» 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Afp.

Κατηγορείται για διόγκωση του ισολογισμού και των εσόδων της εταιρείας, έτσι ώστε αυτή να δείχνει πιο ισχυρή και πιο ελκυστική για επενδυτές και πελάτες, σύμφωνα με τη δήλωση των εισαγγελέων, που έγινε σήμερα Τρίτη, και όσα μεταδίδει το Reuters.

Ο Braun παραδόθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα και θα παρουσιαστεί σε δικαστή σήμερα Τρίτη, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτηση, πρόσθεσαν οι εισαγγελείς.

Ο CEO είχε υποβάλει την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, όπως γνωστοποίησε η γερμανική εταιρεία πριν από λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη, προσθέτοντας πως τα καθήκοντά του αναλαμβάνει προσωρινά ο James Freis. Η εταιρεία έθεσε επίσης σε προσωρινή διαθεσιμότητα τον απερχόμενο Chief Operating Officer (COO) της, Jan Marsalek.

Υπενθυμίζεται ότι η Wirecard ανακοίνωσε χθες πως υπάρχει πιθανότατα τα 1,9 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν ως «εξαφανισμένα» από τους λογαριασμούς της, πολύ απλά να μην υπήρχαν ποτέ, όπως είχε μεταδώσει το Reuters.

Η γερμανική εταιρεία γνωστοποίησε επίσης τη Δευτέρα πως αποσύρει τα αποτελέσματα χρήσης 2019 καθώς και αυτά του α’ τριμήνου του 2020.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Wirecard εκτιμά στη βάση της περαιτέρω εξέτασης πως υπάρχει μια επικρατούσα πιθανότητα το υπόλοιπο του λογαριασμού των 1,9 δισ. ευρώ να μην υπάρχει», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Επιπλέον, η Wirecard αναφέρει πως εξετάζει διάφορα πιθανά μέτρα για να διασφαλίσει τη συνέχιση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν μειώσεις κόστους, αναδιάρθρωση, πώληση ή κλείσιμο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα