Συνελήφθη ο πλέον διαβόητος λαθροκυνηγός του κόσμου

από fimotro

Είχε εξοντώσει παραπάνω από 70 τίγρεις

Ο διαβόητος λαθροκυνηγός, που φέρεται να σκότωσε τουλάχιστον 70 τίγρεις της Βεγγάλης, πιάστηκε στο Μπαγκλαντές έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια.

Ο 50χρονος λαθροκυνηγός, ονόματι Χαμπίμπ Ταλουκντέρ, εντοπίστηκε σε χωριό δίπλα από ένα αχανές δάσος της χώρας, στο οποίο κατέφευγε συχνά για τις παράνομες δραστηριότητές του, οι οποίες έθεταν σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης το απειλούμενο είδος.

Η τοπική αστυνομία είχε πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές στο δάσος, προκειμένου να πιάσει τον Ταλουκντέρ, ωστόσο αυτός κατάφερνε κάθε φορά να διαφύγει.

Τελικά, χάρη σε μια πληροφορία από ντόπιο κάτοικο της περιοχής, ο άνδρας πιάστηκε από τις αρχές και  αναμένεται να οδηγηθεί σύντομα στο εδώλιο, με την καταδίκη του σε πολυετή φυλάκιση να θεωρείται ως η πιθανότερη κατάληξη της ιστορίας του.

Ο Ταλουκντέρ είχε καταφύγει πριν από πολλά χρόνια στην περιοχή, όπου αρχικά έβγαζε τα προς το ζην, δουλεύοντας ως μελισσουργός. Σύντομα, ωστόσο, οι δραστηριότητές του επεκτάθηκαν στο παράνομο κυνήγι της τίγρης, που του απέφερε μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές.

Η γούνα, τα οστά, ακόμα και το κρέας των άγριων ζώων που αιχμαλώτιζε και θανάτωνε ο Ταλουκντέρ κατέληγαν στα χέρια μαυραγοριτών, οι οποίοι διοχέτευαν τα περιζήτητα- και παράνομα- προϊόντα στην Κίνα και αλλού.

«Τον σεβόμασταν και τον φοβόμασταν εξίσου», είπε για τον Ταλουκντέρ ένας μελισσοκόμος από το χωριό στο οποίο είχε καταφύγει ο λαθροκυνηγός. «Είναι ένας επικίνδυνος άνδρας, που μπορούσε να τα βάλει με μια τίγρη και να νικήσει».

Σύμφωνα με τη Δασική Υπηρεσία του Μπαγκλαντές, ο πληθυσμός των τίγρεων της Βεγγάλης- που αποτελούσαν τον κύριο στόχο του Ταλουκντέρ- είχε μειωθεί δραματικά μέσα στα τελευταία χρόνια.

Σε σχέση με τις 440 τίγρεις που υπήρχαν στη χώρα το 2004, το 2015 ο πληθυσμός τους είχε περιοριστεί στις μόλις 106.

ΠΗΓΗ: New York Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα