Η κατάργηση των sms και των απαγορεύσεων στις μετκαινήσεις πρώτο θέμα στην  συνεδρίαση

Το ζήτημα της κατάργησης του SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών θα απασχολήσει, ανάμεσα σε άλλα, τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της επαναφοράς στην κανονικότητα, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μάη.

«Το θέμα του SMS θα εξεταστει και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες”, σημείωσε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ενώ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα γίνουν γνωστές οι σχετικές αποφάσεις.

Η κατάργηση της υπχρέωσης αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, θα αρθεί είτε στις 3 Μαΐου, ταυτόχρονα με το άνοιγμα της εστίασης, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι τις 15 Μαίου, όπως έκανε σαφές ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.  Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαίου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο  Άκης Σκέρτσος.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αν και δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για κατάργηση του SMS, θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες εάν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε: “Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης (του SMS). Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει”.

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Στο μεταξύ η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων που ισχύει τις καθημερινές. Λογικό να αρθεί η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και θα έχουμε το άνοιγμα της εστίασης, σημείωσε χθες η Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6», ενώ το ίδιο θα ισχύει για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Ειδικά στην Αττική, η μετακίνηση απαγορεύεται τόσο εκτός ορίων της περιφέρειας, όσο και από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας, επικοινωνίας διαζευγμένων γονέων με τα παιδιά τους, μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας και κηδεία, πάντα με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.

Οδικός χάρτης επιστροφής

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή στην ομαλότητα βρίσκεται σε μεξέλιξη, με την επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τρεις βασικούς σταθμούς, να είναι ήδη δρομολογημένη. συγκεκριμένα προβλέπεται:

-Επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους την Δευτέρα 3 Μαΐου.

-Επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων την Δευτέρα 10 Μαΐου.

-Άνοιγμα του Τουρισμού και απελευθέρωση υπερτοπικών μετακινήσεων το Σάββατο 15 Μαΐου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα