Συνεχίζουν ακάθεκτες οι τιμές του φυσικού αερίου στις αγορές

από fimotro

Στα 149 ευρώ η μεγαβατώρα ανέβηκε η τιμή

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη συνεχίζουν ανοδικά καθώς προγραμματισμένες απεργίες στη Νορβηγία απειλούν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την προσφορά, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν έως και 2,7% τη Δευτέρα έχοντας ήδη συμπληρώσει τρεις εβδομάδες ανόδου. Περίπου το 13% των ημερήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας κινδυνεύει εν μέσω σχεδίων για μια επικείμενη απεργίας στους διαχειριστές, προειδοποίησε το λόμπι πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας το Σαββατοκύριακο. Τρία πεδία πρόκειται να κλείσουν από την απεργία την Τρίτη και επιπλέον τρία την Τετάρτη.

Οι εξελίξεις ενισχύουν τους φόβους ότι η Ευρώπη μπορεί να μην έχει αρκετό φυσικό αέριο για να γεμίσει εγκαίρως τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης για τον χειμώνα, λόγω των χαμηλότερων ροών από τη Ρωσία, αλλά και μιας παρατεταμένης διακοπής λειτουργίας σε μια βασική εξαγωγική εγκατάσταση στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, ήταν 0,8% υψηλότερα στα 149 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ. Οι τιμές αυξήθηκαν 54% τον περασμένο μήνα.

Η Ρωσία μείωσε τις αποστολές μέσω του μεγαλύτερου αγωγού Nord Stream κατά 60% και ο αγωγός θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα για συντήρηση. Η Γερμανία φοβάται ότι η Ρωσία δεν θα ανοίξει την κάνουλα μετά τη συντήρηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα