Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση Καλογρίτσα

από fimotro

“Με ήθελε ‘μπροστινό’ ο Παππάς για το ΣΥΡΙΖΑchannel”

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεχίζεται η κατάθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής, που εξετάζει τις ενέργειες του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Την πρώτη ημέρα της κατάθεσης, η οποία διεκόπη λόγω αιφνίδιας αδιαθεσίας του μάρτυρα, ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε όσα είχε πει και στην Δικαιοσύνη, αποδίδοντας στον Νίκο Παππά ρόλο ενορχηστρωτή στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει το «ΣΥΡΙΖΑchannel».

Σε μια χειμαρρώδη κατάθεση αποκάλυψε ότι τον κάλεσε ο κ. Παππάς και «η ομάδα του». προκειμένου να του ζητήσουν να μπει «μπροστινός» στην επιχειρηματική προσπάθεια δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού που θα στήριζε την τότε κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι κατόπιν οδηγιών και εντολών του πρώην υπουργού εντάχθηκε στο σχέδιο και η γνωστή εταιρεία CCC ως κεντρικός χρηματοδότης.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι έχει στην διάθεσή του αποδεικτικό υλικό (sms, emails) που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του και κάλεσε τον κ. Παππά να μιλήσει δημόσια για όσα τον έβαλε να κάνει «για πάρτη τους» – όπως χαρακτηριστικά είπε – καθώς σε διαφορετική περίπτωση «είμαι υποχρεωμένος κάτι να κάνω κι εγώ».

Ο μάρτυρας φέρεται να είπε χθες: «Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους ‘νέους’. Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα