Συνάντηση Βορίδη – Δικηγορικών Συλλόγων για τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη

από fimotro

Συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό και του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι δικηγόροι όσο και οι πολίτες κατά την πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους σε υπηρεσίες αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αντιπροσωπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, ενημέρωσε τον κ. Βορίδη ότι «σε σειρά δημοσίων υπηρεσιών παρατηρείται σε κάποιες πλήρης και σε άλλες μερική αδυναμία επικοινωνίας (τηλεφωνική ή ηλεκτρονική) των συναλλασσομένων με αυτές (πολιτών, δικηγόρων και λοιπών επαγγελματιών), καθώς επίσης και μεγάλη καθυστέρηση στον ορισμό ραντεβού».

Μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία έγινε για το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και για τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Επίσης, ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, ότι κάποιες Δημόσιες υπηρεσίες παραβλέποντας τη νομοθεσία και τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών, δεν εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους δικηγόρους.

Περαιτέρω τέθηκε το ζήτημα των προσλήψεων δικηγόρων στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ.

Η δικηγορική αντιπροσωπεία ζήτησε «να θεσπιστεί γενικό και ενιαίο πλαίσιο ως προς το περιεχόμενο των προκηρύξεων των θέσεων, ώστε να αποφεύγονται «φωτογραφικές προκηρύξεις» και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών αξιολόγησης και πρόσληψης και της θέσπισης ενιαίας μοριοδότησης, τηρουμένης πάντα της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολομέλειας, ανέφερε ότι «οι δικηγόροι, κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις Δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις ισχύουσες εγκυκλίους και ζήτησε τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων για την επίλυση των ζητημάτων, που τέθηκαν, με την άμεση ενημέρωση του υπουργείου ως προς τυχόν περιστατικά καταχρηστικών συμπεριφορών και αδικαιολογήτων καθυστερήσεων».

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης, δεσμεύτηκε να επισκεφθεί «προς τούτο ο ίδιος, την επόμενη βδομάδα το Ειδικό Ληξιαρχείο μαζί με εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα