Συνάντηση Πατούλη – Ζερβού για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27

από fimotro

Ο προγραμματισμός της τρέχουσας και της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-27 ώστε να διασφαλιστεί η συμπληρωματικότητα των χρηματοδοτικών εργαλείων και να διαφανούν οι καθαροί πόροι που θα διατεθούν για τα έργα και τα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχης Γ. Πατούλη και του ειδικού γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, Γ. Ζερβού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τομέα Περιβάλλοντος της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ Ν. Μαμαλούγκας, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Αλ. Καλογερόπουλος.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η βούληση του υπουργείου Ανάπτυξης να χρηματοδοτήσει με πόρους του ΕΣΠΑ την Α και Β Φάση του Φαληρικού Όρμου, έργα που αφορούν στα στερεά και υγρά απόβλητα καθώς και αναπλάσεις – ενεργειακές αναβαθμίσεις που δρομολογούν οι ΟΤΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα ζητήματα της συμπληρωματικότητας των δράσεων μεταξύ των περιφερειακών και των τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την εποικοδομητική συνεργασία που διαπιστώθηκε μεταξύ των στελεχών της περιφέρειας και της κεντρικής διοίκησης, «καθώς για να υλοποιηθούν σημαντικά έργα και υποδομές είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει διαρκής ανοικτή γραμμή με τα συναρμόδια υπουργεία. Οφείλουμε όλοι μαζί, κεντρική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση, να συνεργαστούμε προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αναπτυξιακής στρατηγικής σε καίριους τομείς», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα