Συνάντηση Ντράγκι και Κόντε: Τι ζητούν τα Πέντε Αστέρια να πράξει η κυβέρνηση

από Philippos

Την υιοθέτηση και την παράταση ισχύος συγκεκριμένων μέτρων ζητεί το Κίνημα – Ο Ντράγκι θα μελετήσει τα αιτήματα και δηλώνει ότι θα απαντήσει αναλυτικά
Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι με τον πρόεδρο του Κινήματος Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε.

Το κύριο αποτέλεσμα της συνομιλίας τους ήταν ότι, όπως τόνισε ο Κόντε, τα Πέντε Αστέρια επιθυμούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση, αλλά ζητούν την υιοθέτηση και την παράταση της ισχύος συγκεκριμένων μέτρων. Τα κυριότερα είναι η μείωση των φόρων για τους εργαζόμενους, η διατήρηση του κοινωνικού εισοδήματος για τους ανέργους, καθώς και η κάλυψη των εξόδων, από μέρους του δημοσίου, για την ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση των πολυκατοικιών.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε να μελετήσει τα αιτήματά τους, υποσχόμενος ότι θα δώσει αναλυτικές απαντήσεις, τις αμέσως επόμενες ημέρες. «Δεν θεωρούμε αρκετά, κάποια μεμονωμένα μέτρα στήριξης της τάξης των 200 ευρώ. Πρέπει να βοηθήσουμε τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Κόντε στους δημοσιογράφους.

Παρά το εποικοδομητικό κλίμα της συνομιλίας Ντράγκι-Κόντε, παραμένει ανοικτό και το θέμα της συνολικής γραμμής της Ιταλίας στο ζήτημα της Ουκρανίας, από την στιγμή που το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο, ζητά να σταματήσει η αποστολή όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα