Συνάντηση Φραγκογιάννη – Τσαβούσογλου στην Ντόχα

από fimotro

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, αλλά και με ηγέτες από δεκάδες χώρες, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες που πραγματοποιείται στην Ντόχα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν οι δύο πολιτικοί αποτέλεσαν οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων σε Τουρκία και Ελλάδα και η επανέναρξη της θετικής ατζέντας η οποία είχε αναβληθεί πέρυσι το καλοκαίρι, και η οποία περιλαμβάνει 25 θεματικές, σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και εμπορικούς κλάδους των δύο χωρών.

Ο κ. Φραγκογιάννης συμμετέχει στην διάσκεψη του ΟΗΕ εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ θα συμμετάσχει και σε δύο στρογγυλές τράπεζες.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία πραγματοποιεί συναντήσεις με σειρά ηγετών από δεκάδες χώρες με αντικείμενο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων, ενώ παράλληλα προωθεί την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας στην προσπάθεια για εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μη μόνιμο μέλος, για τη διετία 2025-26.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα